Bryllupsfotografering Verdens Ende, Tjøme

5 grunner til å velge forlovelsesfotografering

En forlovelsesfotografering er en fotoshoot i forkant av bryllupet. Ifølge bryllupsnettstedet “The Knot” er forlovelsesbilder definert slik: “Et forlovelsesbilde er typisk et profesjonelt bilde tatt for å brukes i forlovelses-kunngjøringer, for å postes på bryllupssiden deres eller til å dekorere til bryllupsfesten”. Det er alltid utrolig morsomt å fotografere kommende brudepar til en slik seanse, for da blir jeg som fotograf alltid godt kjent med paret og deres stil.

Det er mange par som lurer på om de trenger en slik shoot? De ser kanskje ikke nytten av det, er redd for at det skal bli kleint eller føler seg ikke komfortabel med å posere foran kamera. Så her er mine største grunner til å anbefale en slik fotografering i forkant av den store dagen. (Mange av disse grunnene er svært beslektet, men jeg gjør mitt beste for å forklare!

1. Dere får en oppvarming foran kamera

Det kan være en utrolig fin måte å varme opp trøya på før bryllupsdagen, og bruke forlovelsesfotograferingen som en “test-shoot”. De fleste par bruker denne anledningen til å bli komfortable foran kamera, og det fungerer som en kule! Ikke bare blir du vant til å stå foran kamera, men du kan fort lære deg hva du selv liker ved bilder av deg selv. Hvilken side er din beste side? Liker du bilder hvor du smiler best? Videreformidler dere alt dette til fotografen, så har vi et mye bedre utgangspunkt foran bryllupsfotograferingen. Dette er kanskje spesielt viktig for de som ikke er vant til å bli fotografert, men selv de kameravante kan ha nytte av en slik shoot. Alle fotografer har jo sin egen stil, og dette kan være en fin måte å bli kjent med hverandres kommunikasjonsstil på!

Forlovelsesbilder-Drammen

2. Bedre å være klein på en test-shoot enn…

å være klein på selveste dagen! Som nevnt er noen par litt redde for at en forlovelseshoot skal bli klein. Dette er jo en utmerket grunn i seg selv til å ha en slik fotografering. For da kan du nemlig riste av deg kleinheten og nervene, og unngå at bryllupsbildene ser “stive ut”. Mange vil nok oppleve at det ikke var slik som de så for seg med poseringen. Dessuten så tilpasser jeg en fotoshoot til deres personlighet, slik at poseringen og bildene blir mest mulig naturlige. Det er mange av de som jeg har fotografert som har påpekt at alle favorittbildene dems er fra mot slutten av fotoshooten. Det tror jeg henger sammen med at de da har hatt tid på seg til å bli mer avslappet og føler seg mye mer komfortable i det vi nærmer oss slutten av tiden.

3. Avbrekk fra en hektisk planleggingstid

Tiden før selve bryllupet er for mange par veldig hektisk. En forlovelsesshoot vil la deg få tid sammen med din kjære til å senke skuldrene litt. Hvorfor ikke velge å legge denne fotograferingen til et sted som betyr noe ekstra for dere. Det kan være stedet dere møttes, eller hvor han/hun fridde. Er dere av typen som liker nye steder og eventyr, hvorfor ikke besøke et nytt sted sammen. Det vil gi dere noen fine minner å se tilbake på fra en ellers kaotisk tid.

Forlovelsesbilder ved Gulskogen Gård i Drammen Forlovelsesbilder ved Gulskogen Gård i Drammen

4. Bilder til bruk før og på bryllupet

Dette er kanskje den mest åpenbare grunnen. Bildene dere tar under en forlovelsesfotografering kan brukes til å sende ut personlige og koselige “Save-the-date”-kort, invitasjoner, pynt eller visning på selve bryllupet. Noen velger også å lage en hjemmeside før bryllupet som brukes til å kommunisere med gjestene. Bilder fra en forlovelsesfotografering bidrar garantert til et mer personlig preg på disse tingene.

Eksempel på et "Save the date"-kort, bildet er tatt under en forlovelsesfotografering på Verdens Ende, Tjøme.

5. Tidspresset på et bryllup kontra en rolig fotoshoot

En fotosession under bryllupet er ofte preget av både nerver og tidspress. Bryllupsfotografering skjer normalt etter vielsen og før paret drar videre til bryllupsfesten. Dere har kanskje en time som dere må bruke på å komme dere til/fra og bli fotografert. Da kan det være lurt å ha vært gjennom en forlovelsesfotografering tidligere, det vil gjøre at nervene blir litt mindre. Samtidig vil dere være mer komfortable, som vil redusere tiden dere faktisk trenger til å få tatt disse bildene. Kommunikasjonen med fotografen går også lettere, om dere har hatt en prat tidligere om hva dere ønsker og hvordan dere ønsker resultatet blir.

Her kan du se eksempler på flere bilder tatt under forlovelsesfotografering. Ønsker du å høre mer om mulighetene rundt en forlovelsesfotografering med meg? Ta gjerne kontakt på epost. Du kan også sende meg en direktemelding på facebook-siden min. Jeg svarer så fort som mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *