Blomster-med-forlovelsesring

Bilderettigheter: For publisering og redigering

Jeg får for tiden mange spørsmål angående bildene jeg deler på nett, og bilderettigheter rundt bildene jeg tar for dere. Derfor tenkte jeg det er lettest å skrive ned svaret i en bloggpost og dele det med dere alle.

Du kan lese en ganske fin beskrivelse av generell generell fotografirett her

Deling av dine bilder online

Jeg deler kun bildene online, i min portefølje og ellers på mine sosiale medier, dersom kunden(e) tillater det. Dersom kunden ikke ønsker at jeg deler noen bilder fra deres shoot, gjør jeg ikke det. Det hender også at kunden vil velge ut hvilke bilder som de synes det er greit at jeg deler, og hvilke de vil holde private. Dette er selvfølgelig helt på sin plass, og jeg har respekt for hva enn du/dere velger å gjøre. Dersom dere ønsker det, er det selvfølgelig veldig stas for meg å kunne vise frem bildene vi skaper sammen.

Bruksrettigheter – Privat bruk

Når du får bildefilene dine, får du samtidig bruksrettigheter for bildene. Det vil i praksis si at du kan printe opp så mange eksemplarer du ønsker, og du kan dele det fritt på dine sosiale medier. Du kan også gi de bort til venner og bekjente, så de kan printe opp eksemplarer eller dele de på sine sosiale medier. Det vil si at du kan bruke bildene fritt der du ønsker, til privat og ikke-kommersiell bruk.

Kommersiell bruk

Jeg beholder rettighetene til bildene for kommersiell bruk, dersom ikke annet er avtalt. Det vil si at du ikke kan tjene penger på å videreselge bildene på noen måte. Du kan heller ikke bruke bildene i aviser, ukeblad, magasin, konkurranser o.l uten nærmere avklaring med meg. Jeg vil heller ikke bruke bildene dine til noen av disse formålene uten en avklaring med deg.

Redigering av bildene

Bruksretten av bildene omfatter ikke redigering av bildene. Du kan derfor ikke redigere eller på noen måte endre fotografiet uten nærmere avtale.

Dette er svært standard vilkår for fotografering, og dersom du har noen flere spørsmål må du gjerne kontakte meg på e-post. Disse vilkårene er laget for å beskytte begge parter mot urettmessig bruk av bildene. Ta kontakt hvis noe er uklart, jeg går langt for å imøtekomme dine behov og Copyright har aldri vært et reelt problem for meg som fotograf.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *